Zo is het begonnen

In 1978 heeft een groepje personen de koppen bij elkaar gestoken en zijn in park Vredenoord begonnen met het spel Jeu de Boules.
Na enige jaren gespeeld te hebben is men overgegaan tot het oprichten van de Jeu de Boules Club Dongen en zijn de statuten op 16 januari 1992 verleden bij Notaris Schreven.

Verhuizen

In 1996 is men in goed overleg met de gemeente overgegaan naar het huidige complex gelegen naast het zwembad De Vennen en nabij de Handbalvereniging Dongen.
Daar zijn in totaal 22 buitenbanen beschikbaar en in 2014 is daar een mooie hal bijgekomen met daarin 14 banen. Hier kan bij slecht weer in de zomer gespeeld worden en in de winterperiode is deze altijd beschikbaar voor wedstrijdspelers en recreanten.

Alles gaat goed

Jeu de Boules Club Dongen groeit en telt momenteel ca. 160 leden.

Verbetering van de sportieve prestaties en het bieden van gelegenheid voor het sociale gebeuren rondom en tijdens het jeu de boulesspel, staan hoog in het vaandel.

Een goede sfeer en gezelligheid houden de verenigingsband sterk.  

Vijfentwintig jaar later

In 2003 vierde JDBC Dongen haar 25-jarig bestaan. Op deze jubileumdag werden bijzondere interne en externe activiteiten georganiseerd. Een fotoboek van deze gebeurtenis is gelegen in het clubhuis.

Veertig jaar later.

Op 10 mei 2018 is het 40-jarig bestaan uitbundig gevierd en de opbrengst van deze dag was voor de Stichting Wensambulance Noord Brabant. Zie het fotoboek bij de foto’s.