Verslag 3e speeldag NPC

eu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). Team 1 in de 3e  divisie, Team 3 en 4 in de 4e  divisie en Team 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 16 oktober 2021.

Jdb Dongen 1 speelde deze week thuis tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum en wonnen met een mooie overwinning van 6-2.

De volgende wedstrijd is thuis, 30 oktober, tegen Littie of Littienie1 uit Helmond.

JDB Dongen 2 speelde uit tegen CdP Les Cailloux 4 in Zeist.

Ondanks het goede weer werd er toch binnengespeeld. Het waren daar lastige banen maar Dongen 2 waren ze met z’n allen vrij snel de baas zodat ze de winst toch konden pakken.

De eerste ronde doubletten: Kees en Jopie Jacobs kwamen op tijd in hun spel om terecht de winst te kunnen pakken met 13-8.

Bij Pierre de Jong en Hans v Troost  liep het allemaal niet lekker en ze bleven te lang achter de feiten aanlopen en verloren dan ook met 11-13. Maar Karel Seebregts en Joop Weterings speelde de sterren van de hemel en wonnen vlot met 13-7. Waarmee de tussenstand kwam op 2-1.

De tweede ronde was tripletten: Kees, Jopie en Joop speelde een solide partij waar de tegenstanders geen enkel verweer tegen hadden en wonnen dan ook met 13-0. Bij Pierre, Hans en Karel wilde het maar niet vlotten er ging er te veel mis en ze verloren dan ook met 6-13. Nu was de tussenstand 3-2 geworden met nog drie partijen te gaan.

Derde ronde de doubletten nog een keer maar tegen andere tegenstanders. Kees en Jopie kregen nu wel meer tegenstand maar bouwden een flinke voorsprong op en dat was nodig om op tijd de partij naar zich toe te trekken en wonnen met 13-10. Pierre en Hans hadden het moeilijk maar door stug door te gaan konden ze de partij naar zich toetrekken en sloten deze middag af met toch mooie winst met 13-11.

Karel en Joop speelden ook nu weer een prima partij en wonnen bijna moeiteloos met 13-3. Hiermee was de eindstand van 6-2 bereikt.

De volgende wedstrijd van Dongen2 is op zaterdag 30 oktober thuis tegen Les Taxateurs 3 uit Culemborg.

JDB Dongen 3 speelde thuis hun 3e NPC wedstrijd tegen DOSC 2 uit Den Dolder.

Wim en Willy Boersen gingen gelijk op tot 5-5 daarna kregen ze er geen punt meer bij en verloren de partij met 5-13. Bij Ad Meeren en Karin Jansen ging het beter, met goed spel wonnen ze met 13-5.

Annie Smulders en Wim Koreman maakten er een spannende partij van. Ze kwamen eerst met 0-8 achter maar wisten toch nog de partij om te buigen naar een13-11 winst.

Bij de tripletten ronde ging het goed voor hun team alle 2 de partijen werden gewonnen. Fam. Boersen met Corrie wonnen met 13-8 en Ad, Annie en Karin met 13-9. Tussenstand werd 4-1.

Bij de 3e ronde doubletten ging het met Annie en Wim Koreman minder en verloren ze met 3-13. Ad en Karin zorgden met een overwinning van 13-4 dat we de wedstrijd al gewonnen hadden.

Wim Boersen en Corrie zorgden voor een lange partij, puntje voor puntje maar uiteindelijk ging de overwinning ook naar hun met 13-8. Zo winnen Dongen3 de wedstrijd met 6-2 en hebben ze hun eerste competitie overwinning binnen.

Over 2 weken spelen ze hun volgende wedstrijd uit in Leusden tegen Amicale de Petanque 1.

JDB Dongen 4 speelde uit tegen de JDV de Walnoot 1 in Boxtel en verloren er met 3-5. De volgende wedstrijd is op 30 oktober tegen Va-tout 4 in Breda.

De actuele stand kunt u lezen op:

Team Dongen 1   : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2021-2022/ 

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2021-2022-4004/

Team Dongen 4   : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2021-2022-6006/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

Recent Posts