Verslag 2e speeldag NPC

2e Speeldag NPC

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). Team 1 in de 3e  divisie, Team 3 en 4 in de 4e  divisie en Team 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 02 oktober 2021.

Jdb Dongen 1 was vrij deze week en speelt op zaterdag 16 oktober thuis tegen Mooie Boules 1 uit Berlicum.     

JDB Dongen 2 speelde thuis tegen JDB Dongen 3.

Dongen 2 wisten al dat ze een steeds beter spelende tegenstander zouden treffen. En moesten dan ook flink aan de bak om tot winst te komen. Hieronder het verloop van de wedstrijden:

Ronde 1 Doubletten: Kees en Jopie Jacobs kwamen snel in hun spel en wonnen met 13-4 tegen Wil en Willy Boersen die niet in hun spel konden komen en geen vat op de baan kregen. Voor Cor Timmermans en John v Rooden liep het minder gemakkelijk, omdat Corrie en Wim Koreman beter grip hadden op de baan en Cor en John verloren met 7-13. Maar ook Pierre de Jong en Hans van Troost van jdb Dongen2 hadden zware tegenstand tegen Ad Meeren en Annie Smulders en moesten diep gaan om de partij naar zich toe te trekken en zij wonnen nog nipt in de laatste méne met 13-10. De tussenstand: 2-1 voor Dongen2.

De ronde tripletten: Kees, Jopie en Pierre konden het tegen goed spelende tegenstanders, fam.Boersen en Corrie  niet bolwerken en liepen vrij snel een grote achterstand op die niet meer goedgemaakt kon worden en verloren met 7–13. Cor, John en Hans moesten er ook echt voor gaan om tot winst te komen tegen Wim, Annie en Ad. Het werd echt spannend tot het laatste moment. Bij 12-12 kon Dongen2 nog net de winst pakken en wonnen nipt met 13-12. Tussenstand: 3-2.

In de laatste ronde doubletten ging Hans van Leeuwerden meespelen in de de plaats van John van Rooden.

Ook nu speelde Kees en Jopie een goede partij tegen Annie en Ad, kwamen met 10-0 voor. Ad en Annie konden toch nog 5 punten scoren maar de partij werd toch gewonnen met 13-5. Cor en Hans van Leeuwerden kregen in de partij tegen Wil en Willy Boersen totaal geen grip op het spel verloren dan ook met 3-13.

Maar Pierre en Hans van Troost gingen helemaal los tegen familie Koreman en wonnen royaal met 13-2 waarmee de uiteindelijke eindstand op 5-3 kwam voor JDB Dongen 2.

De volgende wedstrijd van Dongen2  is op zaterdag 16 oktober uit tegen CdP Les Cailloux 4 in Zeist.

Dongen3 speelt dan thuis tegen DOSC 3 uit Den Dolder.

JDB Dongen 4 speelde thuis tegen Va-Tout 5 uit Breda en wist met 5-3 te winnen.

De volgende uitwedstrijd is op 16 oktober tegen de JDV de Walnoot 1 in Boxtel.

De actuele stand kunt u lezen op:

Team Dongen 1   : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2021-2022/ 

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2021-2022-4004/

Team Dongen 4   : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2021-2022-6006/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

Recent Posts