Strijd om de titel MBK

Verslag MBK 2021-2022 bij La Donnee in Tilburg

Beste boulevrienden,

Zondag 26 september werd bij La Donnee in Tilburg gestreden om het Kampioenschap van Midden Brabant, het zgn. MBK-toernooi. Het is een eendaags toernooi met equipes uit clubs uit de regio: La Donnee, PVT, VOP, PCO, Sprang-Capelle, Cochonnet en JdbC Dongen. Elke vereniging mag een aantal equipes inschrijven naar gelang de grootte van de club. Wij mochten daarom met 8 equipes meedoen op een totaal van 32 teams.

Er werd gespeeld volgens een verkapt Zwitsers systeem, waarbij je gaandeweg het toernooi steeds tegen winnaars uitkomt. Het “sterkste” team wint uiteindelijk het toernooi en mag zich voor een jaar Kampioen van Midden Brabant noemen.

Een klein nadeel van dit systeem is, dat je soms lange wachttijden hebt tussen de wedstrijden door. Je moet immers wachten op de anderen.

De finale werd dan ook laat op de dag gespeeld.

We hebben dus met 8 teams mee gedaan en een vrijwel warme droge dag gehad. Cees Leemans en Toine Snoeren hebben de finale gehaald maar jammer genoeg  ging de 1e plaats naar het team van PVC.

Doordat we de 2e plaats en Kees Jacobs – Hans van Leeuwerden de 3e , Johan van Kuijk – Wim de Wit de 6e hebben gehaald konden we om 20u wel de verenigingsbeker mee naar huis nemen!

Een BOULE groeten

WECO JdbC dongen

Recent Posts