Paar van het Jaar 2021

Paar van het Jaar 2021

Na een jaartje afwezigheid kon afgelopen weekend het jeu de boules toernooi om de titel “Paar van het Jaar” weer doorgaan. Er hadden zich 28 equipes opgegeven voor dit gezelligheidstoernooi. Voor 10 uur had iedereen zich aangemeld en kon de WECO (= wedstrijdcommissie) aan de slag om het toernooi verder te gaan regelen. Voor dit toernooi had de WECO (deze keer Jacqueline en Henk) gekozen voor een wedstrijdsysteem, waarbij er drie voorgelote wedstrijden gespeeld moesten. Elke wedstrijd tegen een andere tegenstander. Er werd geen rekening gehouden met de sterkte van de equipes, dus de geluksfactor om hoog te eindigen  was in dit geval best hoog. Het programma “WELP” is hiervoor prima geschikt en de loting ging willekeurig.

De weersomstandigheden waren zeker niet slecht te noemen, maar bij aanvang van de 1e ronde bleef het gekoesterde zonnetje nog even weg. De meesten besloten desalniettemin op de buitenbanen te gaan spelen en een enkeling zocht zijn toevlucht tot de hal. Het was voor iedereen even zoeken naar zijn/haar eigen naam en wie de tegenstander zou zijn. Een ietwat oudere man wiens naam we hier (om privacy redenen uiteraard) niet zullen vermelden, zag zijn eigen naam er niet bij staan. Even paniek in de tent, want hij had zich opgegeven en bovendien ook betaald! Toen we hem vertelden dat hij dit toernooi met zijn vrouw moest spelen, kwam hij enigszins tot bedaren en ging hij op zoek naar zijn boules. Ik ben bang dat zijn rol als captain nu voorbij is. Desalniettemin behaalde dit equipe toch de 8e plaats met twee gewonnen wedstrijden!

Na twee wedstrijden was de lunchtijd aangebroken en was er bewust een ruime pauze ingelast. Het keuken- en barpersoneel (Gerdie, Ben, Leon en Henk) was hierop voor bereid en had de mise-en-place uitvoerig voorbereid. Alles stond klaar in afwachting van de hongerige boulers!

Het aanbod loog er dan ook niet om: twee soorten soep en een ruime sortering broodjes: bal – ei – knakworst. En…..met liefde klaargemaakt en uitgeserveerd!

Na de 3e wedstrijd kon de einduitslag opgemaakt worden. Er waren maar liefst 5 equipes die alle wedstrijden gewonnen hadden. Het aantal pluspunten moest uiteindelijk gaan beslissen wie zich het “Paar van het Jaar” mocht noemen.

We zullen hieronder de equipes noemen die 3 wedstrijden gewonnen hadden:

5e plaats: Annemie en Wil van de Dungen                              15 pluspunten

4e plaats: Annie en Toon Klep                                                   22 pluspunten

3e plaats: Toine Snoeren en Hans van Leeuwerden                23 pluspunten

2e plaats: Cees leemans en Pieter Timmermans                 24 pluspunten

1e plaats: Berna en Stan Dankers                                             29 pluspunten.

Wij feliciteren alle deelnemers aan dit toernooi en bovenal Berna en Stan met de behaalde titel. Zij kregen uit handen van de WECO de wisseltrofee (ooit gemaakt door Corrie Smelser) uitgereikt met daarnaast een persoonlijke herinnering en een barkaart. Hiermee kunnen ze de overwinning gaan vieren!

Iedereen bedankt voor zijn/haar inbreng en tot het eerstvolgend toernooi:

Het MIDWEEK BONDS TOERNOOI op woensdag 27 oktober.

Recent Posts