Openingstoernooi seizoen 2021-2022

Komend weekend organiseert Jdbc Dongen haar eerste boulestoernooi na de lange coronacrisis. Vanwege de vele inschrijvingen verdelen we dit gezelligheidstoernooi over twee dagen: zaterdag 26 juni en zondag 27 juni. Het is een PET-toernooi, waarbij U in elke wedstrijd een nieuw maatje krijgt en uiteraard ook nieuwe tegenstanders. Er kunnen per dag maximaal 50 spelers meedoen. U kunt zich echter maar voor één dag inschrijven. Dit kan tot en met woensdag 23 juni. Daarna kunt U zich “dubbel” inschrijven totdat het maximaal aantal deelnemers per dag bereikt is. Wij hopen op een gezellig en sportief boulestoernooi!

Tevens zullen we op beide dagen nog enkele clubleden “in het zonnetje” zetten. De betreffende leden zijn inmiddels persoonlijk benaderd en hebben laten weten of zij er al dan niet kunnen zijn. Vanaf deze plaats willen wij al deze clubleden alvast bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Een dikke duim voor jullie allemaal.

Verslag Openingstoernooi 2021

Openingstoernooi JdbC Dongen 2021

Afgelopen weekend werd door de Jeu de Boules Club Dongen haar 1e boulestoernooi na de coronatijd georganiseerd. Er was door de WECO besloten eerst een eigen toernooi te houden, alvorens over te stappen op allerlei Bondstoernooien. Gezien het grote aantal inschrijvingen werd het toernooi verdeeld over twee dagen: zaterdag en zondag. Gelukkig waren de weergoden ons goed gezind en scheen het zonnetje behoorlijk. Eigenlijk was het soms te warm, maar ja, we moeten altijd iets te klagen hebben. Toch?

Voorafgaande aan het toernooi werden enkele clubleden in het zonnetje gezet vanwege hun verleende diensten in de afgelopen jaren. Dat is door die corona achterwege gebleven. Ook hierbij hebben we de betreffende clubleden verdeeld.

Enkelen waren 25 jaar lid van onze vereniging: Bert van Loon, Piet Moelands, Elly en Arie van Muijen, Cor Timmermans en Jacqueline Meeren. Zij kregen uit handen van Wim de Jong een oorkonde, een bronzen boulertje en een mooie bos bloemen van Ylias. Een cadeaubon en uiteraard ook een bos bloemen waren voor Jopie Jacobs voor haar 26 jaar bestuurslid en Henk Doremalen, ook bestuurslid. Daarnaast Jeanne van Riel en Ben van Rijsewijk voor hun jarenlange inzet voor de bar, Gerdie Schellekens en Marianne van Gastel voor hun bijdrage aan de WECO en tot slot Pierre de Jong voor het clubblad. 

Op elke speeldag werden drie wedstrijden gespeeld, waarbij een speler bij elke wedstrijd een ander maatje toebedeeld krijgt en bovendien ook andere tegenstanders. Tussen de wedstrijden door was er voldoende gelegenheid om op het terras iets te drinken of te eten. Bovendien was het een prima moment om na lange tijd weer eens met iedereen te kunnen praten.

De barbezetting was in goede handen, namelijk Jopie met Henk en Annie met Toon. Voor de catering had Annie gezorgd voor de heerlijkste salades. Samen met Riet en Willemieke kwam iedereen aan zijn/haar trekken.

De WECOleden (Corrie, Jacqueline en Henk) hadden het administratieve gedeelte vlot afgewerkt, zodat er op beide speeldagen op tijd begonnen kon worden.

In het boven omschreven wedstrijdsysteem moet iedereen persoonlijk zoveel mogelijk wedstrijden zien te winnen en daarbij ook zoveel mogelijk pluspunten zien te behalen. Voor de beste mannelijke en vrouwelijke bouler was er een barkaart te verdienen. Als extraatje zouden de laagst scorende een flesje wijn aangeboden krijgen, beschikbaar gesteld door Gall & Gall.

Op zaterdag waren Lianne van der Westen en John van Rooden de winnaars en kregen Jan van Gastel en Willemieke van Gils een flesje wijn.

Op zondag gingen Annemie van den Dungen en Cees Leemans er met de hoofdprijs vandoor en de “troostprijs” ging deze keer naar de 3 WECO-leden, die deze dag moesten invallen om het aantal deelnemers compleet te maken.

Dit laatste berust echt op louter toeval!

Het eerstvolgend toernooi gaat om het zomerkampioenschap, dat op zondag 11 juli en zaterdag 17 juli gehouden wordt.

Mocht je graag eens komen kijken en een bouleke meegooien? Dat kan op dinsdagmiddag, wooensdagavond, zaterdagmiddag en zondagmorgen.

Informatie bij Henk van Roode: henkvanroode@ziggo.nl / 06-22153031

Recent Posts