Grootouder-kleinkind boulestoernooi

Grootouder-kleinkind Boulestoernooi 2022

Beste boulesvrienden,

Door dat hele gedoe met Corona en Delta in de afgelopen twee jaren is het gezellige boulestoernooi met grootouder en kleinkind helaas niet door kunnen gaan. Maar deze keer gelukkig wel! Er hadden zich 22 opa’s en oma’s met hun kleinkind vanaf 8 jaar opgegeven. Dat was een mooi aantal, want dan zijn er 44 boulers actief. Daarnaast was er nog voldoende ruimte voor de andere clubleden om vrij te boulen.

Aangezien de leeftijden van de kleinkinderen behoorlijk verschillend waren, werden er twee poules gemaakt. De ene poule met kleinkinderen van 8-11 jaar en de andere poule van 12-24 jaar. In beide poules moesten drie wedstrijden gespeeld worden. Op het laatste moment viel er nog een team vanwege ziekte af, maar gelukkig vonden we oma Willemieke met kleinzoon Daley bereid om in te vallen. Daarvoor dank in ieder geval. Er was ook een oma verhinderd te spelen,  maar Henk (ook opa hoor) viel voor haar in en speelde met een “vreemd”kleinkind.

De WECO, dit keer bestaande uit Jacqueline en Henk, hadden alle voorbereidingen op tijd klaar en na het openingswoordje van Henk, waarin onder meer gezegd werd dat de ouderen NIET mochten tireren of schieten, kon rond half 11 begonnen worden met het toernooi. Het was prachtig weer deze zondag, zodat de hal dicht kon blijven. Gaandeweg de ochtend werd het aangenaam warm, hetgeen op het terras duidelijk te zien was. Na elke wedstrijd moesten beide equipes het resultaat doorgeven. Er werd door menig kleinkind fanatiek gespeeld en vocht uiteraard voor de overwinning. Er waren ook wat “speelse” boulertjes bij, die liever blije gezichtjes in het losse grind gingen tekenen. Kan ook heerlijk ontspannen zijn hoor! Dit hebben we door de opa’s en oma’s niet zien doen. Dit alles werd door onze eigen hoffotograaf Piet Plasmans fotografisch vastgelegd en we zullen binnenkort zijn creaties (foto’s met tekst) in de plakboeken kunnen terugzien.

Tussen de wedstrijden was er steeds een welverdiende pauze, waarin een ware run naar de bar plaatsvond. Een lekker kopje koffie of chocomelk of gewoon wat fris of een biertje. Jenny en Wim hadden hun handen vol om iedereen te voorzien van een drankje. Daarnaast was er ook een keukenploeg aanwezig om rond lunchtijd de 

“hongerigen” gerust te stellen. Blijkbaar kostte het boulen toch wel de nodige energie. Dankzij de vlotte handjes van Annie, Lia, Willy en Kees (Zeebregts) werd menig broodje knakworst, broodje bal en broodje ei verkocht. En daarnaast nog liters overheerlijke soep. Nee, de catering was goed verzorgd. Chapeau mensen van de bar en de keuken! 

Voor de kleintjes was er ook nog een andere traktatie in de vorm van wat chips en snoep.

Het was goed om te zien dat er ook steeds meer toeschouwers kwamen kijken naar de prestaties van hun eigen vader en/of moeder, maar ook naar hun eigen zoon of dochter. Rond half 3 waren alle wedstrijden gespeeld en kon de WECO de eindstand bekend maken. Na het applaus voor de deelnemers zelf, de cateringploeg en de WECO kregen eerst alle jeugdige boulers een heuse medaille overhandigd. Ze waren er trots op en terecht. Hierna werden de winnende equipes bekend gemaakt: Oma Ria Verdaasdonk met kleinzoon Dries in poule 1 en oma Fien Heyne met klein(?)zoon Maurice. De oudjes kregen een fles wijn en de jonkies mochten nog een gratis consumptie aan de bar afhalen.

We zullen hieronder de eindstand weergeven:

Poule 1 (kleinkinderen van 8-11 jaar)

 1e Oma Ria Verdaasdonk met kleinzoon Dries         3 gewonnen            +24 pnt

 2e Opa Stan Dankers met kleindochter Sofie            3 gewonnen            +22 pnt

 3e Oma Ada Versluis met kleinzoon Ties                   2 gewonnen            +14 pnt

 4e Opa Joop Wetyerings met kleinzoon Caz              2 gewonnen            +12 pnt

 5e Oma Willemieke van Gils met kleinzoon Daley    2 gewonnen            + 8  pnt

 6e Opa Wil van Belkom met kleindochter Godalys    1 gewonnen            –  7  pnt

 8e OmaJacquline Braat met kleinzoon Brooklyn       1 gewonnen            -13  pnt

10e Opa Henk van Roode met Lott                                0 gewonnen            – 26 pnt

Poule 2 (kleinkinderen van 12-25 jaar)

 1e Oma Fien Heyne met kleinzoon Maurice               3 gewonnen            +18 pnt

 2e Opa Cees Emmen met kleinzoon Mels                 2 gewonnen            +  9 pnt

 5e Oma Jeanne van Riel met kleinzoon Bas              2 gewonnen            +  2 pnt

 7e Opa Philemon Prinssen met kleinzoon Jeroen    2 gewonnen            –   4 pnt

 8e Oma Liena Ligtenberg met kleindochter Hayley  1 gewonnen            –   1 pnt

 9e Opa Piet Tempelaars met kleinzoon Tijn               1 gewonnen            –   1 pnt

10e Oma Annie de Jong met kleindochter Maartje     1 gewonnen            – 10 pnt

11e Opa Henk van Gils met kleinzoon Junior              0 gewonnen            –   7 pnt

12e Opa Gijs vd Wee met Cas                                       0 gewonnen            – 16 pnt

Vanaf deze plaats feliciteren we natuurlijk IEDEREEN die meegedaan heeft om dit toernooi tot een succes te laten maken, maar speciaal de winnende equipes uit beide poules. Hopelijk zien we jullie volgend jaar allemaal weer terug op dit toernooi. Want één ding is zeker: het komt terug!

Een BOULE groeten,

WECO JdbC Dongen        

Recent Posts