5e Speeldag NPC

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). Team 1 in de 3divisie, Team 2 en 3 in de 4divisie en Team 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 6 november 2021.

Jdb Dongen 1 speelde deze week uit tegen JBC ’t Dubke 2 uit Sint Michielsgestel en verloren er jammer genoeg met 6-2.

De volgende wedstrijd is uit op 20 november uit tegen de Ferme Boule uit Son en Breugel.

JDB Dongen 2 speelde uit tegen CDP Les Callouix 4 de koploper uit Zeist.

Ze wisten dat ze er vol tegenaan moesten en werden beloond met een overwinning op de koploper in hun poule van de 4e divisie. Hieronder een kort verslagje van de wedstrijd :

Ronde1doubletten: Kees Jacobs en Joop Weterings kwamen moeilijk op gang en hadden moeite met de baan. Het lukte ze niet om op tijd om te bouwen en ze verloren met 13-6. Cor Timmermans en John van Rooden moesten alle zeilen bijzetten om de partij naar zich toe te trekken, maar wonnen na een prima partij met 13-8. Hans van Troost en Pierre de Jong zaten al heel snel goed in de wedstrijd en  wonnen met 13-7. Waarmee de tussenstand 2-1 werd.

Ronde 2 tripletten: Kees–Pierre–Joop begonnen zeer moeizaam hun partij en stonden snel met 10-2 achter. Maar door stug doorgaan, begon het steeds beter te lopen en wonnen ze verrassend de partij met 13-10. Cor–John–Hans speelde door prima spel naar een overwinning van 13-7. Tussenstand was nu 4-1 geworden.

Ronde 3 doubletten: Speelde Dongen2 tegen andere teamleden van Cailloux en deze zorgde wel voor veel tegenstand, zodat Dongen ternauwernood hun laatste puntje nog binnen konden slepen voor de totaal overwinning. Kees en Joop begonnen goed aan hun partij maar helaas konden ze het niveau niet vasthouden en verloren dan ook met 9-13. Cor en John speelde ook nu weer de sterren van de hemel en wonnen met 13-6. Hans en Pierre kwamen totaal niet in hun spel en verloren met 4-13. Eindstand werd 5-3 voor Dongen2 en staan daarmee nu op de 1e plaats in de competitie.

De volgende wedstrijd van Dongen2 is op zaterdag thuis tegen JB Altena uit Sleeuwijk die 2e staat.

JDB Dongen 3 speelde thuis JB Altena 1 een sterke tegenstander uit Sleeuwijk.

En dat bleek meteen bij de 1e doublettenronde, Karin Jansen en Wim Koreman verloren hun partij met 1-13. Ook Annie Smulders en Ad Meeren konden in een lange partij toch wat punten bij elkaar spelen maar verloren met 5-13. De partij van Wim en Willy Boersen duurde bijna 1 1/2 uur. In deze partij ging het mooi gelijk op tot 10-10. Maar in de laatste méne pakten ze de belangrijke laatste 3 punten en wonnen dus met 13-10.

Ook bij de tripletten ronde speelde de fam. Boersen samen met Corrie Koreman een sterke partij en ze wonnen deze partij met 13-2. In de andere tripletten partij ging het tot 8-0 goed daarna kregen Ad, Annelies van Schendel en Karin geen punt er meer bij en verloren met 8-13.

In de laatste ronde doubletten moesten ze 2 partijen winnen om er nog een gelijkspel  uit te slepen. Corrie Koreman krijgt in de partij samen met Wim Boersen geen boule goed geplaatst en besloot om te wisselen met Willy. Dit is sinds deze NPC competitie toegestaan. Jammer genoeg was het niet genoeg om er een overwinning uit te slepen maar ze sprokkelden nog wel 6 punten bij elkaar 6-13. In het begin ging het bij Ad en Karin nog goed maar daarna viel het steeds beter uit voor de tegenstander. En ook hier werd verloren met 5-13. Bij Wim Koreman samen met Annie leek het een overwinning te worden. Ze kwamen met 11-6 voor te staan maar de druk werd waarschijnlijk toch te groot en de tegenstander kwam steeds dichterbij. Na meer dan 1 uur spelen werd het 12-12 en werd het er op of eronder. Jammer genoeg was er een betere méne voor de tegenstander en werd er verloren met 12-13. Zo verloren Dongen 3 met 2-6 de wedstrijd.

Op 20 november spelen ze uit tegen CDP Les Callouix 3 in Zeist.

JDB Dongen 4 waren vrij deze week en spelen de volgende wedstrijd op 20 november tegen JDB ’t Veer 1 uit Raamsdonksveer.

De actuele stand kunt u lezen op:

Team Dongen 1   : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2021-2022/ 

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2021-2022-4004/

Team Dongen 4   : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2021-2022-6006/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

Recent Posts