4e Speeldag NPC

Jeu de Boules Club Dongen neemt met 4 teams deel aan de NPC (Nederlandse Petanque Competitie). Team 1 in de 3e  divisie, Team 3 en 4 in de 4e  divisie en Team 4 in de 6e divisie.

Hieronder volgt het verslag van zaterdag 30 oktober 2021.

Jdb Dongen 1 speelde deze week thuis tegen Littie of Littienie1 uit Helmond en wonnen na een spannende wedstrijddag met 5-3.

De volgende wedstrijd is uit op , 6 november, tegen JBC ’t Dubke 2 uit Sint Michielsgestel.

JDB Dongen 2 speelde uit thuis tegen Les Taxateurs 3 uit Culemborg.

Het waren taaie rakkers waar we tegen speelde maar we trokken toch aan het langste eind. Hieronder het verloop van de wedstrijden.

Ronde 1 Doubletten: Kees en Jopie Jacobs hadden een moeizaam begin en liepen achter de feiten aan. Na al een ruime achterstand hebben ze besloten om de nieuwe regel van een wisselspeler in te zetten tijdens de partij. Jopie werd gewisseld met Joop Weterings maar ze konden de achterstand niet meer ongedaan maken en verloren met 1–13. Cor Timmermans en John v Rooden speelde een prima partij en wonnen ruim met 13–3. Hans v Troost en Pierre de Jong kwamen steeds beter in hun spel en wonnen met 13-9. De tussenstand werd hiermee 2–1 voor Dongen2.

Ronde 2 Tripletten: Bij Kees, Jopie en Pierre verliep de partij als een tierelier en ze wonnen vrij snel met 13-4. Helaas konden  Cor, John en Hans het net niet bolwerken en verloren heel nipt met 12-13. Tussenstand werd 3-2.

Ronde 3  Doubletten: Kees en Joop gingen prima van start en stonden snel ver voor, maar helaas konden ze het hevige verzet van de tegenstanders niet tegenhouden en verloren met 9-13. Ook de partij van Cor en John verliep weer goed, maar door de hevige tegenstand duurde het nog even voor de overwinning binnen was en wonnen zij verdiend met 13-3. Hans en Pierre bleven goed spelen en wonnen ook ruim met 13-5. Hiermee was de eindstand 5-3 en een overwinning voor het thuisteam jdbc Dongen2.

De volgende wedstrijd van Dongen2 is op zaterdag 6 november thuis tegen CDP Les Callouix 4 uit Zeist.

JDB Dongen 3 speelde uit tegen Amicale de Petanque uit Leusden. Ze onderweg in een file terecht, zodat ze maar net op tijd aan kwamen om nog vlug eerst een kop koffie te kunnen drinken.

Daarna begonnen ze aan de 1e doubletten ronde.  Ze moesten wennen aan deze banen en levert ons maar een (1) overwinning op. Zowel bij Wim Koreman met Annie Smulders en als Karin Jansen met Annelies van Schendel ging het in het begin nog wel gelijk op, maar de tegenstanders winnen hun partij met 13-8 en 13-9. Bij Wim Boersen met Corrie Koreman ging het goed in het begin, in de midden fase kwam de tegenstander nog op 9 punten maar daarna werd de partij met 9-13 door Dongen3 gewonnen.

Bij de triplettenronde werd het een gelijkspel, Wim K., Annie en Karin bleven achter de feiten aan lopen en verloren de partij met 13-9.

Bij de fam. Boersen samen met Corrie ging het beter door goed spel en ze wonnen met 13-6.

In de laatste doubletten ronde ging het bij de fam Boersen niet zo als ze wilden en ze verloren met 13-5. Ook bij Karin met Annie lukte het niet ondanks dat ze goed begonnen, ze verloren met 13-6. Bij de partij van de fam Koreman werd het op het laatst nog spannend, ze stonden eerst ver achter, maar door o.a. een paar keer goed schieten van Corrie kwamen ze dichter bij. Jammer genoeg ging het in de laatste méne bij 12-12 niet goed genoeg en verloren ze de partij alsnog met 13-12. Zo werd de einduitslag en verlies met 6-2.

Op 6 november spelen ze de volgende NPC wedstrijd thuis tegen Altena uit Sleeuwijk.

JDB Dongen 4 speelde uit tegen Va-tout 4 in Breda en verloren er met 5-3. De volgende wedstrijd is op 20 november tegen JDB ’t Veer 1 uit Raamsdonksveer.

De actuele stand kunt u lezen op:

Team Dongen 1   : https://nlpetanque.nl/npc-3e-divisie-2021-2022/ 

Team Dongen 2-3: https://nlpetanque.nl/npc-4e-divisie-2021-2022-4004/

Team Dongen 4   : https://nlpetanque.nl/npc-6e-divisie-2021-2022-6006/

Natuurlijk bent u altijd welkom om te komen kijken. En misschien wilt u ook eens recreatief mee gaan spelen in de toekomst. Er is altijd wel iemand die u verdere informatie kan en wil geven. Wij zijn te vinden aan de Deken Batenburgstraat 2c, links naast het zwembad.

Recent Posts